Högkvalitativ pellets för en problemfri uppvärmning

Att det lilla biten pellets kan ge så mycket energi kan se ut som ett mysterium men går man till rötterna inser man att det är så naturligt och normalt.

Vägen från skogen till värmepannan är inte alls komplicerad men det kräver noggrannhet och en kontrollerad process.

All spån fritt från tillsatser som kommer till anläggningar torkas med rökgaser från själva pannanläggningen, dvs. i stort sätt med återvunnen energi. Sedan pressas ihop all spån med hjälp av det naturliga ämnet lignin i trä, i de små pellets och då har man tillverkat en utav de mest effektiva och miljövänliga sätt att värma.

Runt 8000 ton pellets finns i förvar i stora silo vilket gör möjligt att pelletsen hölls fria från främmande föremål eller fukt. Senare, beroende på önskemål levereras pelletsen antingen i säckar på ca 16 kg styck lastade på pallar eller lösvikt så kallat bulk. Bulkbilarna som levererar pelletsen hem till kunden liknar tankbilar och blåser in pelletsen i önskat utrymmen med hjälp av en speciell kompressor monterad direkt på bilen. Som en indikation skulle kunden se till att lagringsutrymmen eller förrådet ska vara fritt från fukt och ha en bra ventilation. Välkommen till Derome Pellets AB.